Steak szendvics bok choy salátával és shitake gombával
Steak szendvics bok choy salátával és shitake gombával
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    saláta

    • Hellmann's majonéz - 100 gramm
    • bok choy - 600 gramm
    • reszelt gyömbér - 10 gramm
    • chili paprika - 1 darab
    • lime - 1 darab
    • koriander zöld - 1 csokor
    • szezámolaj - 2 teáskanál

    szendvics

    • hátszín - 400 gramm
    • szójaszósz - 80 milliliter
    • reszelt gyömbér - 10 gramm
    • szezámolaj - 2 evőkanál
    • zúzott fokhagymagerezd - 1 darab
    • szezámmag - 1 evőkanál
    • olaj - 2 evőkanál
    • szárított shitake gomba - 100 gramm
    • ciabatta vagy bagett - 4 darab

    Elkészítés:

    1. Öntsünk forrásban lévő vizet a szárított gombára.
    2. Vágjuk a hátszínt vékony szeletekre. Keverjük össze a szójaszósszal, a szezám olajjal, gyömbérrel, a finomra vágott, kimagozott chili paprikával, és a fokhagymával. Hagyjuk legalább egy órát így pácolódni.
    3. Forrósítsunk föl egy serpenyőt. Egy kevéske olaj hozzáadásával nagy lángon gyorsan pirítsuk meg. Tegyük félre, majd ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a felszeletelt megduzzadt gombát is. A pirítás után a maradék pácból tegyünk a gombához.
    4. Melegítsük meg a kenyeret a bagettet, vagy ciabattát a sütőben.
    5. A bok choyt aprítsuk föl és keverjük össze a saláta többi összetevőjével. Helyezzük a kenyérre, majd erre tegyük a húszeleteket a gombával. Majd fedjük be a bagett, vagy ciabatta tetejével.