Feltöltve:

Stájer aszalt gyümölcsös kenyér

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

élesztő0.5 csomag
víz3 dl
rozsliszt50 dekagramm
búzaliszt25 dekagramm
cukor, vagy méz6 dekagramm
1 csipetnyi

A töltelékhez

aszalt körte25 dekagramm
füge20 dekagramm
kimagozott aszalt szilva25 dekagramm
mogyoró13 dekagramm
datolya13 dekagramm
mazsola13 dekagramm
kandírozott narancs- és citromhéj1 darab
őrölt szegfűszeg2 gramm
fahéj1 teáskanál
rum5 cl

Elkészítés

1. lépés

Az aszalt körtét vízben pároljuk, majd leszűrjük, szárazra itatjuk és a többi gyümölccsel együtt apróra vagdaljuk. A mogyorót és a gyümölcsöket egy tálba tesszük, az ízesítőkkel együtt jól összekeverjük, majd 24 órát állni hagyjuk.

2. lépés

A kétfajta lisztet egy tálban összekeverjük, az élesztőt langyos vízzel elkeverve feloldjuk, egy kevés liszttel összekeverjük, meleg helyre tesszük, és fél órát kelesztjük, azután az elkészült kovászt a lisztkeverékkel, a cukorral, meg a sóval sima tésztává dolgozzuk.

3. lépés

Meleg helyen újabb egy órát pihentetjük, majd belekeverjük a marinált gyümölcsöket, újabb fél órát kelesztjük, azután tetszés szerint veknit, vagy cipót formálunk belőle.

4. lépés

Belisztezett tepsibe tesszük, beszórjuk liszttel, a másik oldalára fordítjuk, ezt is beszórjuk liszttel, majd 1 óra alatt megsütjük. Csak ha kihűlt, akkor vágjuk fel. 180 C-os előmelegített sütőben sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem