Feltöltve:

Spenóttal és feta sajttal töltött pirog

timer 45
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 evőkanál
víz120 milliliter
fokhagyma gerezd4 darab
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap1 darab
tojás1 darab
búzaliszt300 gramm
salott hagyma3 darab
5 gramm
feta sajt200 gramm
spenót0.5 kilogramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Keverjük össze a lisztet sóval, tojással és annyi meleg vízzel, amennyit felvesz. Dolgozzuk ki jó simára a tésztát meleg vízzel és tojással. Majd tegyük a hűtőbe 20 percre.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Készítsük el a tölteléket. A spenótot tisztítsuk meg. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apró kockára.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Egy serpenyőben a fele margarinon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot és a Knorr levesalapot. Fonnyasszuk meg a spenótleveleket és főzzük el a folyadékot. Ha mégis maradna, akkor azt öntsük le. Majd tegyük a spenótot egy szűrőbe, jól csöpögtessük ki, majd tegyük át egy tálba.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Adjuk hozzá a szétdarabolt feta sajtot és keverjük össze jól, de ne törjük nagyon össze a sajtot.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    A pirog tésztáját nyújtsuk ki vékonyra. Szaggassunk ki kis kerek formákat, azokat töltsük meg és hajtsuk össze a tésztát klasszikus pirog formára. Jól nyomjuk össze a széleit.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    A pirogokat sós, forró vízben főzzük ki és vagy tálaljuk azonnal, vagy pirítsuk át margarinon egy serpenyőben.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem