vaj | 25 gramm |
---|---|
olívaolaj | 1 evőkanál |
morzsolt fekete rozskenyér | 80 gramm |
bébispenót | 180 gramm |
durvára aprított metélőhagyma plusz 2 ek a körítéshez | 35 gramm |
jégkocka | 4 darab |
Knorr zöldségleves alaplé koncentrátum | 1 evőkanál |
feketebors | 1 csipetnyi |
tormaszósz | 1 teáskanál |
zsírszegény görögjoghurt | 375 milliliter |
zsírszegény tejföl | 125 milliliter |
frissen reszelt torma (kihagyható) | 1 teáskanál |
Tálaláshoz hirtelen kisütött szeletelt újhagyma | 1 marék |
---|
Spenótos metélőhagymás leves a Levesek kategóriában
Közepes lángon egy serpenyőben melegítsen vajat és olívaolajat, és süsse ropogósra a fekete rozskenyérmorzsákat, körülbelül 4-5 percig. Tegye a morzsákat egy konyharuhára.
Tegye a turmixgépbe a spenótot, a metélőhagymát, a jégkockákat, a Knorr zöldségleves alaplé koncentrátumot és 500 ml vizet, majd turmixolja össze, amíg sima és krémes lesz.
Szűrje át a szószt egy sűrűlyukú szitán keresztül egy tálba, majd keverje bele a feketeborsot, a tormaszószt, a joghurtot és a tejfölt. Tálalásig hűtse.
Ossza szét a tányérok között a levest és körítse kenyérmorzsával, aprított metélőhagymával és reszelt tormával, ha van.