Spenótos édesburgonyás lencsés dhal
Spenótos édesburgonyás lencsés dhal
  • timer55 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • szezámmagolaj - 1 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • 2cm-es gyömbérgyökér alaposan lereszelve - 1 darab
  • piros chili​ - 1 darab
  • őrölt kurkuma​ - teáskanál
  • őrölt kömény​ - teáskanál
  • édesburgonya - 400 gramm
  • vöröslencse - 250 gramm
  • Knorr zöldségleves alaplé kocka - 1 darab
  • spenót - 100 gramm
  • thai bazsalikomlevél csomagfele vagy durvára aprított koriander - 50 gramm

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben hevítsen fel szezámmag olajat, majd pirítsa meg a vöröshagymát.
  2. Adja hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a chilit és pirítsa őket egybe körülbelül 1-2 percig mielőtt a fűszereket hozzáadja.
  3. Adja hozzá az édesburgonyát és jó alaposan keverje át, hogy a fűszerek mindenhol érjék a burgonyát. Közepes lángon kevergesse tovább. ​
  4. Adja hozzá a lencsét és a Knorr zöldségleves alaplevet, majd alacsony lángon hagyja lassan főni 15-20 percig, amíg a lencse megfő.
  5. Ha elkészült a lencse keverje a spenótot a dahl-ba és főzze, amíg elfonnyad. ​
  6. Tálalja thai bazsalikomlevéllel vagy korianderrel megszórva.​
  7. A szakács tippje: ​A lencse gyorsan felszívja a vizet, így ha szükséges, adjon hozzá több vizet. ​