szezámmagolaj | 1 evőkanál |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
2cm-es gyömbérgyökér alaposan lereszelve | 1 darab |
piros chili | 1 darab |
őrölt kurkuma | teáskanál |
őrölt kömény | teáskanál |
édesburgonya | 400 gramm |
vöröslencse | 250 gramm |
Knorr zöldségleves alaplé kocka | 1 darab |
spenót | 100 gramm |
thai bazsalikomlevél csomagfele vagy durvára aprított koriander | 50 gramm |
Spenótos édesburgonyás lencsés dhal a Főételek kategóriában
Egy serpenyőben hevítsen fel szezámmag olajat, majd pirítsa meg a vöröshagymát.
Adja hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a chilit és pirítsa őket egybe körülbelül 1-2 percig mielőtt a fűszereket hozzáadja.
Adja hozzá az édesburgonyát és jó alaposan keverje át, hogy a fűszerek mindenhol érjék a burgonyát. Közepes lángon kevergesse tovább.
Adja hozzá a lencsét és a Knorr zöldségleves alaplevet, majd alacsony lángon hagyja lassan főni 15-20 percig, amíg a lencse megfő.
Ha elkészült a lencse keverje a spenótot a dahl-ba és főzze, amíg elfonnyad.
Tálalja thai bazsalikomlevéllel vagy korianderrel megszórva.
A szakács tippje: A lencse gyorsan felszívja a vizet, így ha szükséges, adjon hozzá több vizet.