Feltöltve:

Spenótos édesburgonyás lencsés dhal

timer 55
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

szezámmagolaj1 evőkanál
vöröshagyma1 darab
2cm-es gyömbérgyökér alaposan lereszelve1 darab
piros chili​1 darab
őrölt kurkuma​ teáskanál
őrölt kömény​ teáskanál
édesburgonya400 gramm
vöröslencse250 gramm
Knorr zöldségleves alaplé kocka1 darab
spenót100 gramm
thai bazsalikomlevél csomagfele vagy durvára aprított koriander50 gramm

Alternatív étrend

Spenótos édesburgonyás lencsés dhal a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Egy serpenyőben hevítsen fel szezámmag olajat, majd pirítsa meg a vöröshagymát.

2. lépés

Adja hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a chilit és pirítsa őket egybe körülbelül 1-2 percig mielőtt a fűszereket hozzáadja.

3. lépés

Adja hozzá az édesburgonyát és jó alaposan keverje át, hogy a fűszerek mindenhol érjék a burgonyát. Közepes lángon kevergesse tovább. ​

4. lépés

Adja hozzá a lencsét és a Knorr zöldségleves alaplevet, majd alacsony lángon hagyja lassan főni 15-20 percig, amíg a lencse megfő.

5. lépés

Ha elkészült a lencse keverje a spenótot a dahl-ba és főzze, amíg elfonnyad. ​

6. lépés

Tálalja thai bazsalikomlevéllel vagy korianderrel megszórva.​

7. lépés

A szakács tippje: ​A lencse gyorsan felszívja a vizet, így ha szükséges, adjon hozzá több vizet. ​

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem