Spenótos bruschetta​
Spenótos bruschetta​
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • megmosott spenót - 300 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • kettévágott narancssárga paradicsom - 250 gramm
  • balzsamecet - 1 evőkanál
  • Knorr chilipehely​ - 1 evőkanál
  • kovászos bagett - 14 szelet
  • olívaolaj - 3 evőkanál
  • Fokhagyma - 1 gerezd
  • bivalymozzarellagolyó ​ - 1 darab
  • bazsalikom - 50 gramm

A szakács tippje: ​

  • Egy kis extra aprított dió ropogósabb állagot és jó ízt ad a fogáshoz - 1 marék

Elkészítés:

  1. Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.​
  2. Tegyen egy teflonos serpenyőt nagy lángra, majd locsoljon bele egy kis olajat és adja hozzá a spenót 1/3-át, és kevergetve süsse rövid ideig. (Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg az összes spenót elkészül.)​
  3. Az elkészült spenótot tegye át egy szűrőbe, kicsit húzza szét, hogy az összes vízfeleslegtől megszabaduljon és gyorsabban lehűljön. Tálalásig hagyja a hűtőben hűlni a spenótot.
  4. Egy kis olajon ugyanabba a teflonos serpenyőbe és közepes lángon süsse barnára a hagymát. Vegye le a hőt és adja hozzá a Knorr chilipelyhet majd tegye félre.​
  5. Keverje össze az olívaolajat a fokhagymával és locsolja meg vele a kenyér mindkét oldalát. Pirítsa meg a kenyeret, amíg kicsit barna nem lesz.
  6. Aprítsa fel a lehűlt spenótot és keverje össze a sült hagymával, koktélparadicsommal, fűszerekkel és balzsamecettel. Ízlés szerint fűszerezze sóval, borssal.​
  7. A spenótkeverékből tegyen a kenyerekre és körítse tépett mozarelladarabokkal és bazsalikommal.

Sütéshez