Spenótos táskák
Spenótos táskák
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • közepes burgonya - 2 darab
    • liszt - 30 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • élesztő - 1 dekagramm
    • só - 1 kis

    Töltelékhez

    • spenót - 40 dekagramm
    • fokhagyma - 3 gerezd
    • tejszín - 2 dl
    • liszt - 2 evőkanál
    • só - 1 kis

    Elkészítés:

    1. A burgonyákat puhára főzzük, a liszttel, tojással, a belemorzsolt élesztővel, és a sóval közepesen kemény tésztát gyúrunk, mint a krumplis poginál. Hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tölteléket.
    2. A spenótot sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, a szűrőben késsel elvagdossuk. A fokhagymákat átnyomjuk fokhagymanyomón, és kis olajon a liszttel rántást készítünk, ebbe öntjük a tejszínt.
    3. Amikor besűrűsödött a tűzről levéve belekeverjük a főtt spenótot. A tésztát kinyújtjuk, megtöltjük, majd forró olajban kisütjük.