Feltöltve:

Spenótos, fetás muffin

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

fokhagyma2 gerezd
étolaj3 evőkanál
mélyhűtött, felolvasztott spenótlevél30 dekagramm
2 csapott mokkáskanál
reszelt szerecsendió1 teáskanál
bors ízlés szerint1 teáskanál
olvasztott Rama Vajas Íz20 dekagramm
liszt24 dekagramm
sütőpor1 csomag
tojás2 darab
natúr joghurt140 gramm
kockára vágott fetasajt20 dekagramm

Spenótos, fetás muffin a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Aprítsuk fel a fokhagymát, tegyük egy serpenyőbe forró olajba, pár perc alatt pároljuk meg rajta a spenótot, majd csepegtessük le.
Ízesítsük sóval, szerecsendióval, fehérborssal.

2. lépés

Keverjük el jól a lisztet egy nagy tálban, a sütőporral és a sóval.
Adjuk hozzá a felolvasztott Rama Vajas Ízt, dolgozzuk jól el, majd keverjük bele egyenként a tojásokat, a joghurtot, végül pedig a lecsepegtetett spenótot és a fetasajtot.
Kanalazzuk a tésztát papírkapszlival kibélelt muffin sütőformákba vagy szilikonformába úgy, hogy a tészta a forma háromnegyedéig érjen.

3. lépés

Süssük 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-18 percig. Mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát.
Kb. 14 muffin lesz belőle.
Frissen fogyasztva a legfinomabb.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem