Feltöltve:

Spenótos, fetás muffin

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

fokhagyma2 gerezd
étolaj3 evőkanál
mélyhűtött, felolvasztott spenótlevél30 dekagramm
2 csapott mokkáskanál
reszelt szerecsendió1 teáskanál
bors ízlés szerint1 teáskanál
olvasztott Rama Vajas Íz20 dekagramm
liszt24 dekagramm
sütőpor1 csomag
tojás2 darab
natúr joghurt140 gramm
kockára vágott fetasajt20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Aprítsuk fel a fokhagymát, tegyük egy serpenyőbe forró olajba, pár perc alatt pároljuk meg rajta a spenótot, majd csepegtessük le.
    Ízesítsük sóval, szerecsendióval, fehérborssal.

  2. 2. lépés

    Keverjük el jól a lisztet egy nagy tálban, a sütőporral és a sóval.
    Adjuk hozzá a felolvasztott Rama Vajas Ízt, dolgozzuk jól el, majd keverjük bele egyenként a tojásokat, a joghurtot, végül pedig a lecsepegtetett spenótot és a fetasajtot.
    Kanalazzuk a tésztát papírkapszlival kibélelt muffin sütőformákba vagy szilikonformába úgy, hogy a tészta a forma háromnegyedéig érjen.

  3. 3. lépés

    Süssük 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-18 percig. Mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát.
    Kb. 14 muffin lesz belőle.
    Frissen fogyasztva a legfinomabb.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem