Spenótos-tofus krumplikosár recept.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben kifőzzük.
Amikor kihűlt, összetörjük, liszttel sűrítjük, és kevés olajat is teszünk hozzá.
A lenmagot megdaráljuk és vízbe áztatjuk. 10 percet követően beleöntjük a krumplit masszába. Ez helyettesíti a tojást.
A spenóthoz szárazon megpirítjuk a lisztet, rátesszük a spenótot, sózzuk, fokhagymázzuk, és tejszínnel felöntjük, ekkor keverjük bele az olívaolajat is. Az egészet botmixerrel homogén állapotúra turmixoljuk.
Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a krumplis masszát. Majd pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki, és olajjal kikent tepsibe tesszük ezeket a köröket, a közepükön mélyedést kialakítva teszünk spenótot, felkockázott tofut, pritaminpaprikát. 5-10perc alatt összesütjük.