Spenótos-tofus farfalle
Spenótos-tofus farfalle
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 evőkanál
  • víz - 1 liter
  • fokhagymagerezd - 6 darab
  • liszt - 4 evőkanál
  • spenót - 1 kilogramm
  • tofu - 15 dekagramm
  • kesudió - 10 dekagramm
  • durumtészta - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A tésztát sós, margarinos vízben 10 perc alatt kifőzzük.
  2. A friss spenótot alaposan megmossuk, majd kevés vízzel,margarinal és sóval kifőzzük. Amennyiben mirelit spenótot használunk, ez nem szükséges, elegendő kiengednünk azt.
  3. Egy másik edényben a lisztet szárazon megpirítjuk, majd ráöntjük a főzővízzel együtt a megfőtt spenótleveleket, vagy a mirelit spenótot felengedés után. Alaposan összekeverjük és fél liter vízzel felengedjük.
  4. Ekkor gyorsan elkészítjük a kesudiós öntetet: a kesudiót 5 dl vízzel, sóval, fokhagymával alaposan összeturmixoljuk. Ezt ráöntjük a lisztes spenótra és ezt az egészet is turmixoljuk.
  5. Lezárjuk a gázt. Elkészítjük tofut: margarinos serpenyőben a felkockázott tofu mindkét oldalát megpirítjuk.
  6. A diót apróra vágjuk és olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk.
  7. A tésztával összekeverjük a szószt. Tálalás előtt ráhelyezzük a megpirított diót és a tofut.