Spenótos-tofus farfalle a Főételek kategóriában
A tésztát sós, margarinos vízben 10 perc alatt kifőzzük.
A friss spenótot alaposan megmossuk, majd kevés vízzel,margarinal és sóval kifőzzük. Amennyiben mirelit spenótot használunk, ez nem szükséges, elegendő kiengednünk azt.
Egy másik edényben a lisztet szárazon megpirítjuk, majd ráöntjük a főzővízzel együtt a megfőtt spenótleveleket, vagy a mirelit spenótot felengedés után. Alaposan összekeverjük és fél liter vízzel felengedjük.
Ekkor gyorsan elkészítjük a kesudiós öntetet: a kesudiót 5 dl vízzel, sóval, fokhagymával alaposan összeturmixoljuk. Ezt ráöntjük a lisztes spenótra és ezt az egészet is turmixoljuk.
Lezárjuk a gázt. Elkészítjük tofut: margarinos serpenyőben a felkockázott tofu mindkét oldalát megpirítjuk.
A diót apróra vágjuk és olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk.
A tésztával összekeverjük a szószt. Tálalás előtt ráhelyezzük a megpirított diót és a tofut.