Spenótos szendvicskrém a Előételek kategóriában
A leforrázott, lehűtött spenót levelet vágjuk vékony csíkokra. Ha fagyasztott spenóttal készítjük, azt hagyjuk kiengedni, majd alaposan nyomkodjuk ki a levét.
Pirítsuk meg a zúzott, aprított fokhagymát 5 dkg Flora Gold margarinon 1 perc alatt, adjuk hozzá az aprított petrezselymet és a vékony csíkokra vágott spenótot. Enyhén sózzuk, és pirítsuk nagy lángon további 2 percig.
Öntsük rá a tejszínt, majd forraljuk közepes lángon, 3 percen keresztül. Hagyjuk 1 percig hűlni, keverjük hozzá a két tojássárgáját. Hagyjuk további 5 percig hűlni.
Keverjük a spenótos krémet a szobahőmérsékletű Flora Gold margarinhoz.
Fogyasztás előtt 30-35 percig dermesszük a szendvicskrémet hűtőben.
Ajánlott kenyér a tálaláshoz: fehér extrudált kenyér