Spenótos szalonna fészek
Spenótos szalonna fészek
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • só - 1 teáskanál
  • Főzőtejszín - 2 dl
  • spenót - 50 dekagramm
  • spagetti - 50 dekagramm
  • bacon szalonna - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A spenótleveleket folyóvíz alatt alaposan megmosom, a szárakat az erekkel együtt letépkedem. Ha fagyasztott spenótot használok, akkor a felhasználás előtt pár órával kiveszem a fagyasztóból, hogy legyen ideje kiengedni. A szalonnát kockákra vagy csíkokra vágom. Felteszem a tészta főzéséhez szükséges vizet melegedni. Megpucolom a fokhagymagerezdeket és elkapirgálom őket (vagy fokhagymanyomóval átnyomom). A spenótot a vajon megdinsztelem, majd amikor majdnem jó a fűszereket hozzáadom, és tovább dinsztelem. Közben a baconból pörcöt sütök. Mikor a dinsztelés kész akkor a tejszínt beleöntöm és kiforralom egy picit hígabbra, mint a végleges állagot szeretném (a kifőzött tészta felvesz még kicsit a szósz nedvességtartalmából). Amikor a víz felforrt, a tésztát kifőzöm a csomagoláson olvasható utasítás szerint. A megfőtt-leszűrt tésztához keverem a spenótos szószt. Az összekevert spagettiból olaszosan, kanál segítségével, tornyokat tekerek, amelyet kissé megnyomok, hogy a pörcnek legyen helye. Ízléstől függően esetleg megszórom reszelt sajttal.