Spenótos rakott burgonya
Spenótos rakott burgonya
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 4 dl
  • őrölt szerecsendió - 1 teáskanál
  • tej - 2 dl
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • burgonya - 2 kilogramm
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • trappista sajt - 10 dekagramm
  • étkezési keményítő - 1 evőkanál
  • leveles spenót - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük.
  2. Közben a spenótot megtisztítjuk az erős száraktól, megmossuk, és egy nagy edényben úgy vizesen nagy lángon megpároljuk. Gyorsan kész lesz. Ezután leszűrjük, és apróra vágjuk.
  3. Az előkészített spenótot kevés margarinon megpároljuk, felengedjük a tejföllel, és 2 dl tejjel. Fűszerezzük sóval, ételízesítővel, szerecsendióval és fokhagymával, majd a végén besűrítjük a maradék 0,5 dl tejjel és az étkezési keményítővel.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal. A burgonyát felkarikázva felváltva rétegezzük a spenótos mártással. A rétegeket vékonyan megszórjuk reszelt sajttal. Közben a burgonyát sózzuk. Felülre burgonya kerül, a tetejét megkenjük olvasztott margarinnal.
  5. Előmelegített sütőben, 200 fokon összesütjük 30 perc alatt, míg a burgonya szélei elkezdenek pirulni.