Spenótos rakott burgonya a Főételek kategóriában
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük.
Közben a spenótot megtisztítjuk az erős száraktól, megmossuk, és egy nagy edényben úgy vizesen nagy lángon megpároljuk. Gyorsan kész lesz. Ezután leszűrjük, és apróra vágjuk.
Az előkészített spenótot kevés margarinon megpároljuk, felengedjük a tejföllel, és 2 dl tejjel. Fűszerezzük sóval, ételízesítővel, szerecsendióval és fokhagymával, majd a végén besűrítjük a maradék 0,5 dl tejjel és az étkezési keményítővel.
Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal. A burgonyát felkarikázva felváltva rétegezzük a spenótos mártással. A rétegeket vékonyan megszórjuk reszelt sajttal. Közben a burgonyát sózzuk. Felülre burgonya kerül, a tetejét megkenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben, 200 fokon összesütjük 30 perc alatt, míg a burgonya szélei elkezdenek pirulni.