Feltöltve:

Spenótos rakott burgonya

timer 90
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl4 dl
őrölt szerecsendió1 teáskanál
tej2 dl
fokhagymagerezd1 darab
burgonya2 kilogramm
Delikát ételízesítő1 teáskanál
trappista sajt10 dekagramm
étkezési keményítő1 evőkanál
leveles spenót50 dekagramm

Spenótos rakott burgonya a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük.

2. lépés

Közben a spenótot megtisztítjuk az erős száraktól, megmossuk, és egy nagy edényben úgy vizesen nagy lángon megpároljuk. Gyorsan kész lesz. Ezután leszűrjük, és apróra vágjuk.

3. lépés

Az előkészített spenótot kevés margarinon megpároljuk, felengedjük a tejföllel, és 2 dl tejjel. Fűszerezzük sóval, ételízesítővel, szerecsendióval és fokhagymával, majd a végén besűrítjük a maradék 0,5 dl tejjel és az étkezési keményítővel.

4. lépés

Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal. A burgonyát felkarikázva felváltva rétegezzük a spenótos mártással. A rétegeket vékonyan megszórjuk reszelt sajttal. Közben a burgonyát sózzuk. Felülre burgonya kerül, a tetejét megkenjük olvasztott margarinnal.

5. lépés

Előmelegített sütőben, 200 fokon összesütjük 30 perc alatt, míg a burgonya szélei elkezdenek pirulni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem