Spenótos palacsinta sajttal és paradicsomszósszal
Spenótos palacsinta sajttal és paradicsomszósszal
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • konzerv paradicsom - 400 gramm
  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • hagyma - 1 darab
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • spenót - 300 gramm
  • mozzarella sajt - 300 gramm
  • víz - 0.5 pohár

palacsinta tészta

  • tej vagy víz - 400 milliliter
  • liszt - 150 gramm
  • tojás - 2 darab
  • olaj - 40 milliliter

Elkészítés:

  1. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Majd kevés margarinon pirítsuk meg a spenóttal együtt. Majd keverjük össze a reszelt mozzarella sajttal.
  2. Keverjük össze a palacsintatészta összetevőit, majd süssünk belőlük vékony palacsintákat.
  3. Keverjük a darabolt paradicsomhoz a Knorr Fixet és egy fél pohár vizet. Forraljuk össze egy sűrű szósszá.
  4. A kész palacsintákat töltsük meg a spenótos töltelékkel. Tálaljuk a forró paradicsom szósszal. Össze is süthetjük a palacsintákat a szósszal a sütőben.