Spenótos palacsinta feta sajttal
Spenótos palacsinta feta sajttal
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 2 darab
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • paradicsom - 150 gramm
  • tojás - 2 darab
  • olaj - 30 milliliter
  • tej - 200 milliliter
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • liszt - 120 gramm
  • paprika - 10 gramm
  • salott hagyma - 3 darab
  • só - 5 gramm
  • feta sajt - 200 gramm
  • spenót - 0.5 kilogramm
  • pl_id:117 - 1 darab

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót a palacsintatésztához keverjük össze mixerrel. Erősen felforrósított serpenyőben kevés olajon süssünk a palacsintatésztából vékony palacsintákat.
  2. A töltelékhez a hagymát és a fokhagymát vágjuk apró kockára, a spenótot tisztítsuk meg.
  3. A serpenyőben kevés forró margarinon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot és a negyedekbe vágott cherry paradicsomot. Adjuk hozzá a Knorr levesalapot és pároljuk, amíg minden hozzávaló jól összeérik. Tegyük félre amíg kihűl. Ha esetleg még sok alatta lé, azt öntsük le.
  4. A végén adjuk hozzá a feta sajtot és ízesítsük erős paprikával.
  5. Töltsük meg a palacsintákat, göngyöljük fel és melegítsük át serpenyőben, esetleg sütőben. Tálaljuk Knorr Toszkán paradicsommártással.