Spenótos masnitészta
Spenótos masnitészta
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2.5 liter
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • gerezd fokhagyma - 3 darab
  • Főzőtejszín - 2.5 dl
  • spenót - 200 gramm
  • trappista sajt - 20 dekagramm
  • masnitészta - 250 gramm
  • Knorr Sajtszósz alap - 1 csomag
  • őrölt bors - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Tegyünk fel sós vizet főni a tésztának.
  2. Olívaolajon megdinsztelünk egy fej összevágott vöröshagymát, majd rányomunk két vagy három gerezd fokhagymát, ezután rátesszük a spenótot. Addig kevergetjük, amíg felenged.
  3. Öntünk rá egy kis főzőtejszínt és a KNORR Sajtszósz alapot Majd ráöntjük a maradék tejszínt is. Szórjuk bele a reszelt sajt felét. Egy kis őrölt borssal, sóval ízesítsük, ha szükséges.
  4. Mindeközben kifőzzük a tésztát. Tálaláskor szórjuk meg a reszelt sajt másik felével a tányérokra kiszedett szósszal összekevert tésztát.