Spenótos, kecskesajtos rizottó
Spenótos, kecskesajtos rizottó
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • kecskesajt - 150 gramm
  • rizottó rizs - 400 gramm
  • reszelt parmezán - 100 gramm
  • száraz fehérbor - 100 milliliter
  • friss spenót - 500 gramm

Elkészítés:

  1. Mossuk meg, majd szárítsuk le a spenótot. Oldjunk föl 2 db zöldségleves kockát egy liter forró vízben. Hagyjuk gyöngyözve forrni. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk meg őket 2 ek margarinon 5 percig.
  2. Adjuk hozzá a rizst és pirítsuk tovább időnként megkeverve, míg üveges nem lesz. Adjuk hozzá merőkanalanként a zöldséglevest, mindig megvárva, hogy beszívja azt. Időnként keverjük meg.
  3. Eközben fonnyasszuk meg a spenótot 1 ek margarinon. Majd szűrjük le és aprítsuk föl a spenótot. Adjuk a spenótot és a darabokra tört kecskesajtot a rizshez és keverjük el benne.