Spenótos-juhtúrós rétes
Spenótos-juhtúrós rétes
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • spenót - 1 kilogramm
  • réteslap - 1 csomag
  • juhúró - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A friss megmosott spenótot apróra vágva a megolvasztott zsiradékon átpirítjuk, a mirelit spenótot megolvasztjuk. Egy spenótos krém keletkezik folyamatos keverés mellett a teflonedényben, hozzáadagoljuk a fokhagymát, a frissen őrölt borsot, sót, oregánót, egy felvert tojást, a juhtúrót. Ha csak juhtúrót rakunk nem nagyon kell sózni, ha fetát, akkor egyáltalán nem!
  2. Ha a massza elkészült olvasztott margarinnal meglocsoljuk a tepsit és belehelyezzük a réteslapok felét. Elkenjük rajta a spenótos masszát, majd a réteslapok másik felét is rárakjuk. Meglocsoljuk a maradék olvasztott margarinnal, és a sütőben nagy hőfokon ropogósra sütjük.