Spenótos gombás nokedli
Spenótos gombás nokedli
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 2 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • liszt - 30 dekagramm
  • gomba - 25 dekagramm
  • spenót - 5 dekagramm
  • Knorr Vadas alap - 1 csomag
  • reszelt füstölt sajt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A galuska vizét feltesszük forrni. A lisztből, a kinyomkodott spenótból, a tojásból és a tejből enyhén sós galuska tésztát keverünk, ha kell, hideg vizet adunk hozzá. Reszelt szerecsendióval ízesítjük és a lobogó sós vízbe szaggatjuk és megfőzzük.
  2. Ezalatt elkészítjük a mártást: egy kis serpenyőben az olajon megpirítjuk a vékonyra szelt gombát, felöntjük az 5 dl hideg vízzel elkevert KNORR Vadas alappal. Felforraljuk, kevergetve 2 percig főzzük. A megfőtt nokedlit leszűrjük, a gombás szószt rákanalazzuk, végül megszórjuk a füstölt reszelt sajttal.