Spenótos gnocchi a Főételek kategóriában
Héjában 30 perc alatt megfőzzük a burgonyát, lehúzzuk a héját és áttörtjük. Hozzákevertjük a lisztet, a sót, majd jól átgyúrjuk és a végén hozzáadjuk a leforrázott és felaprított spenótot, majd ezzel is jól összegyúrjuk a tésztát.
Rudakká sodorjuk, mint a nudlit, majd kis darabokra vágjuk és villával megnyomkodjuk a tetejét.
Forró, lobogó sós vízben kifőzzük a galuskákat, majd Rama margarinon az egészet átforgatjuk. Félretesszük amíg a besamelmártás elkészítjük.
10 dkg Rama margarint felolvasztunk és belekeverünk 2-3 kanál lisztet, pici sót, szerecsendiót, belenyomunk egy gerezd fokhagymát és hozzáteszünk egy maréknyi felaprított spenótot. Olyan rántásszerűséget készítünk, de vigyázni kell, hogy ne barnuljon meg. Utána felöntjük tejszínnel és tejjel. Amikor a mártás felforrt, akkor beletesszük az 5 dkg reszelt trappista sajtot.
Végül a mártást összekeverjük a kifőtt galuskával és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd 10 percre 180 fokos sütőbe toljuk.