Spenótos feta sajtos rakott csirkemell
Spenótos feta sajtos rakott csirkemell
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • csirkemell filé - 1 kilogramm
  • tejföl - 4 evőkanál
  • zsemlemorzsa - 10 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • feta sajt - 20 dekagramm
  • spenót - 25 dekagramm
  • trappista sajt - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A csirkemell filét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd megsózzuk és borsozzuk.
  2. A spenótot apróra vágjuk, és néhány evőkanál vízzel fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A fokhagyma gerezdeket tisztítás után fokhagyma nyomóval összezúzzuk.
  4. A feta sajtot körülbelül 1 centiméteres kockákra vágjuk. A trappista sajtot lereszeljük.
  5. Egy tűzálló tálat kikenünk 1 evőkanál olívaolajjal, majd belefektetjük a csirkemell szeleteket.
  6. Összekeverjük a spenótot, a kétféle hagymát, a reszelt trappista sajtot, és a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk. A keveréket rákenjük a csirkemell szeletekre. Megszórjuk a feta sajt kockákkal.
  7. A margarint megolvasztjuk, hozzákeverjük a zsemlemorzsát, és egyenletesen megszórjuk vele a csirkemellet.
  8. 200 fokon körülbelül 20 percig alufólia alatt, majd 20 percig anélkül megsütjük.