Spenótos-feta sajtos canelloni zöldséges ragu ágyon a Főételek kategóriában
Pirítsunk meg 1 fej apróra vágott hagymát serpenyőben olívaolajon, majd öntsük hozzá a tejszínt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Forraljuk 3 percig.
Vágjuk a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát apró kockákra , és forró olívaolajon pirítsuk meg. Öntsünk rá 250 ml vizet, majd adjok hozzá a Lasagne alapot, amely a mártásnak olaszos ízt és tökéletes sűrűséget ad. Szórjuk bele a bazsalikomleveleket, és forraljuk fel. Főzzük a mártást 5 percig. A kész mártást tegyük hőálló edénybe.
A másik fej hagymát vágjuk kockákra és pirítsuk meg olíva olajon. Adjuk hozzá a spenótot és pároljuk együtt néhány percig – a végén adjuk hozzá az összemorzsolt feta sajtot és keverjük össze.
Az így előkészített spenóttal töltsük meg a tésztacsöveket. A kész csöveket rendezzük el szépen a zöldséges ragun.
Öntsük le az egészet a tejszínes mártással és egyenletesen szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük az edényt a 180°C fokra előmelegített sütőbe, és süssük 40 percig. Tálaláskor díszítsük friss bazsalikomlevelekkel.