Spenótos csirkemell tekercsek sajtszószban
Spenótos csirkemell tekercsek sajtszószban
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 400 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • erős paprika - 1 csipetnyi
  • olíva olaj - 60 milliliter
  • fenyőmag - 20 gramm
  • szerecsendió - 1 csipetnyi
  • feta sajt - 20 gramm
  • spenót - 400 gramm
  • Knorr Sajtszósz alap - 1 csomag
  • szárított paradicsom - 50 gramm
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A spenótot mossuk és tisztítsuk meg. Áztassuk be langyos vízbe a szárított paradicsomokat.
  2. Vágjuk apró kockákra a hagymát és pirítsuk meg serpenyőben a fenyőmagokkal. Adjuk hozzá a spenótot és fonnyasszuk pár percig.Ízesítsük feta sajttal, erős paprikával, szerecsendióval és a felszeletelt szárított paradicsommal. Ha szükséges, sózzuk. Hagyjuk kihűlni.
  3. Mossuk meg a húst és töröljük szárazra. Majd klopfoljuk ki megolajozott fólia alatt.
  4. A húst ízesítsük Sült csirke fűszerkeverékkel, majd tegyünk rá egy réteg spenótot. Tekerjük össze a húst, majd csavarjuk alufóliába. A fólia végeit csavarjuk össze, hogy szaloncukorformája legyen a csomagnak. Tegyük egy hőálló edénybe majd tegyük 20-30 percre 200 fokra előmelegített sütőbe.
  5. A megsült csirkehúst tekerjük ki a fóliából - a keletkezett szószt gyűjtsük össze, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy 250 ml legyen a szaft. Keverjük el benne a Knorr sajtszószt és forraljuk fel. Főzzük kb. 3 percig. A hústekercseket szeleteljük fel, tálaljuk rizzsel és sajtszósszal.