Spenótfőzelék
Spenótfőzelék
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
  • tej - 2 dl
  • liszt - 1 evőkanál
  • aprított fokhagyma gerezd - 4 darab
  • fagyasztott spenót - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. Olvasszuk ki a spenótot
  2. Egy edényben hevítsük meg a Rama margarint és tegyük rá a spenótot.
  3. Kicsit dinszteljük meg, sózzuk, borsozzuk, tegyünk rá bőven zúzott fokhagymát, közben kevergessük, nehogy a fokhagymánk odakozmáljon.
  4. Öntsünk 1 dl tejet rá, majd forraljuk fel, és főzzük kb. 5 percig.
  5. Egy kis tálban 1 dl tejhez keverjünk 1 evőkanál lisztet, keverjük jól el, és óvatosan öntsük a spenóthoz. Közben állandóan kevergessük.
  6. Ha esetleg sűrűnek találjuk, önthetünk még egy kis tejet hozzá.
  7. Még 5 percig főzzük, hogy ne legyen liszt íze, közben gyakran kevergessük meg.