Spenót és kelkáposzta saláta
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • szezámolaj - 1 teáskanál
  • tofu - 250 gramm
  • Fokhagyma - 1 gerezd
  • spenótlevél - 200 gramm
  • kelkáposzta - 200 gramm
  • szárított paradicsom - 100 gramm
  • avokádó - 2 darab
  • citrom leve és héja - 2 darab
  • olívaolaj - 2 teáskanál
  • teljes kiörlésű kruton vagy édesburgonya chips (tálaláshoz) - 1 adag

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben szezám olajon pirítsuk meg a kis kockákra vágott tofut.
  2. Apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük.
  3. Egy papírtörtővel fedett tányérra tesszük.
  4. Keverjük össze az apróra vágott spenótot, a felszeletelt és előfözött kelkáposztával, a félbevágott szárított paradicsommal. Az avokádót vágjuk félbe, távolísuk el a magját és kockázzuk fel. Keverjük össze a zöldségeket a citrom levével és reszelt héjával, valamint az olívaolajjal.
  5. A salátát tegyük egy tálba és szórjuk meg a pirított tofu kockákkal.
  6. Séf tipp: A frissen készített teljes kiőrlésű kruton vagy édesburgonya chips extra rostot adhatnak salátának.

Sütéshez