szezámolaj | 1 teáskanál |
---|---|
tofu | 250 gramm |
Fokhagyma | 1 gerezd |
spenótlevél | 200 gramm |
kelkáposzta | 200 gramm |
szárított paradicsom | 100 gramm |
avokádó | 2 darab |
citrom leve és héja | 2 darab |
olívaolaj | 2 teáskanál |
teljes kiörlésű kruton vagy édesburgonya chips (tálaláshoz) | 1 adag |
Sütési idő | 5 perc |
---|---|
Edény, sütő formája | serpenyő |
Spenót és kelkáposzta saláta a Saláták kategóriában
Egy serpenyőben szezám olajon pirítsuk meg a kis kockákra vágott tofut.
Apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük.
Egy papírtörtővel fedett tányérra tesszük.
Keverjük össze az apróra vágott spenótot, a felszeletelt és előfözött kelkáposztával, a félbevágott szárított paradicsommal. Az avokádót vágjuk félbe, távolísuk el a magját és kockázzuk fel. Keverjük össze a zöldségeket a citrom levével és reszelt héjával, valamint az olívaolajjal.
A salátát tegyük egy tálba és szórjuk meg a pirított tofu kockákkal.
Séf tipp:
A frissen készített teljes kiőrlésű kruton vagy édesburgonya chips extra rostot adhatnak salátának.