Feltöltve:

Spenót és kelkáposzta saláta

timer 20
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

szezámolaj1 teáskanál
tofu250 gramm
Fokhagyma1 gerezd
spenótlevél200 gramm
kelkáposzta200 gramm
szárított paradicsom100 gramm
avokádó2 darab
citrom leve és héja2 darab
olívaolaj2 teáskanál
teljes kiörlésű kruton vagy édesburgonya chips (tálaláshoz)1 adag

Sütéshez

Sütési idő 5 perc
Edény, sütő formája serpenyő

Alternatív étrend

Spenót és kelkáposzta saláta a Saláták kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Egy serpenyőben szezám olajon pirítsuk meg a kis kockákra vágott tofut.

2. lépés

Apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük.

3. lépés

Egy papírtörtővel fedett tányérra tesszük.

4. lépés

Keverjük össze az apróra vágott spenótot, a felszeletelt és előfözött kelkáposztával, a félbevágott szárított paradicsommal. Az avokádót vágjuk félbe, távolísuk el a magját és kockázzuk fel. Keverjük össze a zöldségeket a citrom levével és reszelt héjával, valamint az olívaolajjal.

5. lépés

A salátát tegyük egy tálba és szórjuk meg a pirított tofu kockákkal.

6. lépés

Séf tipp:
A frissen készített teljes kiőrlésű kruton vagy édesburgonya chips extra rostot adhatnak salátának.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem