Feltöltve:

Spárgás muffin

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

olvasztott Rama Vajas Íz12.5 dekagramm
1 csapott mokkáskanál
liszt20 dekagramm
Dr. Oetker Sütőpor2 csapott mokkáskanál
tojás2 darab
fehérbors (fekete is jó)0.5 teáskanál
natúr joghurt vagy kefír140 gramm
tej1 dl
zsenge spárga - kb. 20 szál20 dekagramm
reszelt sajt a tetejére7 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A spárgák fehér részét vágjuk le, a zöld részekre öntsünk forró vizet, hogy ellepje, majd hagyjuk lefedve kb. 10 percig állni, hogy kicsit megpuhuljon.
    Ezután vágjuk le 12 spárga szép végét - ez lesz a díszítés a sütemények tetején-, tegyük félre. A maradék spárgát vágjuk 1-2 cm-es darabokra.
    Keverjük el jól a lisztet egy nagy tálban a sütőporral és a sóval.
    A felolvasztott Rama Vajas Ízt keverjük össze egyenként a tojásokkal és a borssal, majd a liszttel, a joghurttal vagy kefirrel, a tejjel és a spárga darabokkal.
    Kanalazzuk a tésztát papír kapszlival bélelt muffinformákba, vagy szilikonformába úgy, hogy a tészta a formák kétharmadáig érjen.
    Szórjuk meg reszelt sajttal, és helyezzük a félretett spárgát a muffinok tetejére.

  2. 2. lépés

    Süssük 175 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 percig. Mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát.
    12 muffin lesz belőle.
    Frissen fogyasztva a legfinomabb.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem