Spárgás-zöldséges sütőtálas egytál
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • burgonya - 500 gramm
  • főtt sonka - 100 gramm
  • fehér spárga - 500 gramm
  • sárgarépa - 150 gramm
  • Knorr Tejszínes sonkás tészta alap - 1 csomag
  • Főzőtejszín - 100 milliliter
  • kemény sajt - 50 gramm

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a krumplit héjában kb. 15 perc alatt. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Kockázzuk fel a sonkát. Hámozzuk meg a spárgát és vágjuk le a fás végét. Vágjuk föl a spárgát kb. 3 cm-es darabokra. Szeleteljük fel a répát. Főzzük a spárgát 3 percig lobogó, enyhén sós vízben. Szűrjük le és azonnal tegyük jeges vízbe, hogy megállítsuk a fövést.
  2. Hámozzuk meg és vágjuk vékonyra a krumplit. Keverjük össze a Knorr alapot 2,5 dl vízzel és tejszínnel. Hozzuk forrásba, miközben erőteljesen keverjük.
  3. Adjuk hozzá a krumplit, a spárgát, répát és sonkát. Öntsük egy hőálló tálba. Szórjuk meg reszelt sajttal és süssük kb. 35 percig.