Spárgás rizottó
Spárgás rizottó
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • fehér spárga - 250 gramm
  • zöld spárga - 250 gramm
  • füstölt pulykamell - 100 gramm
  • cukor - 1 csipetnyi
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • fehérbors - 1 csipetnyi
  • rizottó rizs - 200 gramm
  • parmezán - 50 gramm

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a spárgát. Vágjuk le a legvégét, majd hámozzuk meg a fás részektől. Vágjuk a pulykamellet 1-2 cm-es kockákra. Főzzük meg a fehér spárgát 3-4 percig forró vízben, amelyhez egy pici cukrot is tehetünk. Ekkor adjuk hozzá a zöld spárgát és főzzük további 3 percig. Majd szűrjük le és azonnal hűtsük le jeges vízben. Vágjuk néhány cm-es darabokra.
  2. Forrósítsunk fel 1 ek margarint és adjuk hozzá a rizst. Pirítsuk 1 percig, míg a rizs fényes és átlátszó nem lesz. Oldjunk föl egy leveskockát 500 ml forró vízben. Kisebb adagonként adjuk a rizshez, hagyjuk, hogy fője el, majd ekkor adjuk hozzá az újabb adag levest. Főzzük míg a rizs kívül krémes lesz, de belül kissé még roppanós.
  3. Végül adjuk hozzá apulykamell-kockákat és a spárgát. Ízesítsük egy kis fehér borssal és szórjuk meg reszelt parmezánnal. Tálaljuk azonnal.