Spárgás rizottó citrommal és kakukkfűvel
Spárgás rizottó citrommal és kakukkfűvel
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • hagyma - 1 darab
  • citrom - 1 darab
  • száraz fehér bor - 100 milliliter
  • rizottó rizs - 400 gramm
  • zöld spárga - 2 csomag
  • friss kakukkfű - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg és vágjuk 4 cm-es darabokra a spárgát. Vágjuk finomra a hagymát. Reszeljük le a citrom héját.
  2. Oldjunk föl 2 db zöldségleves kockát. 1 l forró vízben. Pirítsuk meg a hagymát 2 ek margarinban 5 perc alatt. Adjuk hozzá a rizst, majd amikor üveges lesz, akkor öntsük hozzá a bort. Hagyjuk elpárologni. Adjuk hozzá a levest merőkanalanként, mindig hagyjuk, hogy felszívja a rizs a levest, majd csak utána adjuk hozzá a következő adagot.
  3. Ha kész, adjuk hozzá a spárgát, a kakukkfüvet és a citromhéjat.