Feltöltve:

Spárgás rizottó

timer 45
mood Könnyű
person 3 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fehér spárga250 gramm
zöld spárga250 gramm
füstölt pulykamell100 gramm
cukor1 csipetnyi
Knorr Tyúkhúsleveskocka1 darab
fehérbors1 csipetnyi
rizottó rizs200 gramm
parmezán50 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Mossuk meg a spárgát. Vágjuk le a legvégét, majd hámozzuk meg a fás részektől. Vágjuk a pulykamellet 1-2 cm-es kockákra. Főzzük meg a fehér spárgát 3-4 percig forró vízben, amelyhez egy pici cukrot is tehetünk. Ekkor adjuk hozzá a zöld spárgát és főzzük további 3 percig. Majd szűrjük le és azonnal hűtsük le jeges vízben. Vágjuk néhány cm-es darabokra.

  2. 2. lépés

    Forrósítsunk fel 1 ek margarint és adjuk hozzá a rizst. Pirítsuk 1 percig, míg a rizs fényes és átlátszó nem lesz. Oldjunk föl egy leveskockát 500 ml forró vízben. Kisebb adagonként adjuk a rizshez, hagyjuk, hogy fője el, majd ekkor adjuk hozzá az újabb adag levest. Főzzük míg a rizs kívül krémes lesz, de belül kissé még roppanós.

  3. 3. lépés

    Végül adjuk hozzá apulykamell-kockákat és a spárgát. Ízesítsük egy kis fehér borssal és szórjuk meg reszelt parmezánnal. Tálaljuk azonnal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek