Spárgás palacsinta hollandi mártásban
Spárgás palacsinta hollandi mártásban
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 2 darab
  • tojás - 1 darab
  • olaj - 1 evőkanál
  • cukor - 1 teáskanál
  • tej - 100 milliliter
  • liszt - 40 gramm
  • zöld spárga - 500 gramm
  • fehér spárga - 500 gramm
  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • Knorr Hollandi mártás - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A lisztet, tejet, tojást és az egy evőkanál olvasztott Rama Vajas Ízt jól elkeverjük és enyhén sózzuk.Az elkevert tésztát kicsit pihentetjük.
  2. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, kevés tésztát belekanalazunk, hagyjuk szétfolyni. Egymás után 4 palacsintát megsütünk, majd melegen tartjuk.
  3. Megmossuk a spárgát. A fehér spárgát teljesen, a zöldet csak az alsó harmadában hámozzuk meg, a fás végeit levágjuk. Cukrozott sós vizet felforralunk. Belerakjuk a fehér spárgát, és kb. 5 percig főzzük. A zöld spárgát 2 perc után hozzáadjuk, és együtt főzzük tovább pár percig. A spárgát kivesszük, jól lecsöpögtetjük.
  4. A szószhoz a paradicsomok csúcsainál késsel bevagdossuk a héját, majd röviden forró vízbe, ezután hidegbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját. A paradicsomokat négyfelé vágjuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. A Rama Vajas Ízt darabokra vágjuk. A KNORR Hollandi mártás tasak tartalmát 125 ml hideg vízben elkeverjük, folyamatos keverés mellett felforraljuk, és alacsony hőfokon darabonként hozzáadjuk a vajat. A paradicsomkockákat és a turbolyát hozzáadjuk és összemelegítjük.
  5. A palacsintákat 4 tányérra helyezzük. Elrendezzük rajtuk a spárgát. A szósszal meglocsoljuk, és a palacsintákat összehajtjuk.