Feltöltve:

Spárgás palacsinta hollandi mártásban

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

paradicsom2 darab
tojás1 darab
olaj1 evőkanál
cukor1 teáskanál
tej100 milliliter
liszt40 gramm
zöld spárga500 gramm
fehér spárga500 gramm
Rama Vajas Íz1 evőkanál
Knorr Hollandi mártás1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet, tejet, tojást és az egy evőkanál olvasztott Rama Vajas Ízt jól elkeverjük és enyhén sózzuk.Az elkevert tésztát kicsit pihentetjük.

  2. 2. lépés

    Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, kevés tésztát belekanalazunk, hagyjuk szétfolyni. Egymás után 4 palacsintát megsütünk, majd melegen tartjuk.

  3. 3. lépés

    Megmossuk a spárgát. A fehér spárgát teljesen, a zöldet csak az alsó harmadában hámozzuk meg, a fás végeit levágjuk. Cukrozott sós vizet felforralunk. Belerakjuk a fehér spárgát, és kb. 5 percig főzzük. A zöld spárgát 2 perc után hozzáadjuk, és együtt főzzük tovább pár percig. A spárgát kivesszük, jól lecsöpögtetjük.

  4. 4. lépés

    A szószhoz a paradicsomok csúcsainál késsel bevagdossuk a héját, majd röviden forró vízbe, ezután hidegbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját. A paradicsomokat négyfelé vágjuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. A Rama Vajas Ízt darabokra vágjuk. A KNORR Hollandi mártás tasak tartalmát 125 ml hideg vízben elkeverjük, folyamatos keverés mellett felforraljuk, és alacsony hőfokon darabonként hozzáadjuk a vajat. A paradicsomkockákat és a turbolyát hozzáadjuk és összemelegítjük.

  5. 5. lépés

    A palacsintákat 4 tányérra helyezzük. Elrendezzük rajtuk a spárgát. A szósszal meglocsoljuk, és a palacsintákat összehajtjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek