Spárgás palacsinta hollandi mártásban a Főételek kategóriában
A lisztet, tejet, tojást és az egy evőkanál olvasztott Rama Vajas Ízt jól elkeverjük és enyhén sózzuk.Az elkevert tésztát kicsit pihentetjük.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, kevés tésztát belekanalazunk, hagyjuk szétfolyni. Egymás után 4 palacsintát megsütünk, majd melegen tartjuk.
Megmossuk a spárgát. A fehér spárgát teljesen, a zöldet csak az alsó harmadában hámozzuk meg, a fás végeit levágjuk. Cukrozott sós vizet felforralunk. Belerakjuk a fehér spárgát, és kb. 5 percig főzzük. A zöld spárgát 2 perc után hozzáadjuk, és együtt főzzük tovább pár percig. A spárgát kivesszük, jól lecsöpögtetjük.
A szószhoz a paradicsomok csúcsainál késsel bevagdossuk a héját, majd röviden forró vízbe, ezután hidegbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját. A paradicsomokat négyfelé vágjuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. A Rama Vajas Ízt darabokra vágjuk. A KNORR Hollandi mártás tasak tartalmát 125 ml hideg vízben elkeverjük, folyamatos keverés mellett felforraljuk, és alacsony hőfokon darabonként hozzáadjuk a vajat. A paradicsomkockákat és a turbolyát hozzáadjuk és összemelegítjük.
A palacsintákat 4 tányérra helyezzük. Elrendezzük rajtuk a spárgát. A szósszal meglocsoljuk, és a palacsintákat összehajtjuk.