Spárgás kukorica leves
Spárgás kukorica leves
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 1 evőkanál
  • citrom - 1 darab
  • Knorr Csirkehúsleves-kocka - 2 darab
  • spárga - 1 csokor
  • közepes vöröshagyma - 1 darab
  • kukorica konzerv - 200 gramm

Elkészítés:

  1. Vágjuk finomra a hagymát. Tisztítsuk meg a spárgát és vágjuk 5 cm-es darabokra. Pirítsuk mega ahgymát 1 ek margarinban. Adjuk hozzá a a lisztet és kevergessük erőteljesen egy habverővel. Majd apránként adjunk hozzá egy liter vizet és a Knorr-kockákat. Kavargatva főzzük, míg a leves besűrűsödik.
  2. Eközben pirítsuk meg a spárgát 5 perc alatt 1 ek margarinban. Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal és fél citrom levével.
  3. Adjuk a kukoricát sé a spárgát a leveshez. Főzzük 5 percig. Majd adjuk hozzá a tejszínt és forrósítsuk fel újra.