Spárgás csirkeragu, friss bazsalikommal
Spárgás csirkeragu, friss bazsalikommal
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 70 dekagramm
  • tejszín - 2 dl
  • póréhagyma - 1 darab
  • kaliforniai paprika - 1 darab
  • bazsalikom - 1 csokor
  • bacon - 5 dekagramm
  • fehér spárga - 7 darab
  • tojássárga - 1 darab
  • szőlőmagolaj - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A bacont kétujjnyi csíkokra vágva serpenyőbe tesszük, adunk hozzá egy kanál szőlőmagolajat. Kissé kipirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, majd a csíkokra vágott csirkemellfilét és gyakori kevergetés mellett pirítjuk, közben megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
  3. Mikor a csirke megpuhult, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikát. Öntünk alá 1 dl vizet és fedő alatt pároljuk.
  4. Majd az előzőleg megtisztított spárgát, aminek az alsó fás részét eltávolítottuk, két centis darabokra vágva hozzáadjuk a csirkéhez és pár perc alatt puhára főzzük.
  5. Végül a bazsalikom leveleket is beletesszük. A tejszínt egy tojássárgájával simára keverjük, hozzáöntjük a csirkéhez és így besűrítjük az ételt. Már nem forraljuk, nehogy a tojássárgája különváljon a tejszíntől.