Spárgás csirkeragu, friss bazsalikommal a Főételek kategóriában
A bacont kétujjnyi csíkokra vágva serpenyőbe tesszük, adunk hozzá egy kanál szőlőmagolajat. Kissé kipirítjuk.
Hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, majd a csíkokra vágott csirkemellfilét és gyakori kevergetés mellett pirítjuk, közben megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
Mikor a csirke megpuhult, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikát. Öntünk alá 1 dl vizet és fedő alatt pároljuk.
Majd az előzőleg megtisztított spárgát, aminek az alsó fás részét eltávolítottuk, két centis darabokra vágva hozzáadjuk a csirkéhez és pár perc alatt puhára főzzük.
Végül a bazsalikom leveleket is beletesszük. A tejszínt egy tojássárgájával simára keverjük, hozzáöntjük a csirkéhez és így besűrítjük az ételt. Már nem forraljuk, nehogy a tojássárgája különváljon a tejszíntől.