Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
fokhagyma gerezd | 1 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 2 darab |
citromlé | 1 evőkanál |
cayenne bors | 1 csipetnyi |
őrölt fehérbors | 1 csipetnyi |
száraz fehér bor | 3 evőkanál |
aprított mandula | 100 gramm |
zöld spárga | 500 gramm |
kristálycukor | 1 evőkanál |
Spárgamártás a Szószok kategóriában
A Knorr Tyúkhúsleves kockákat rakjuk 1,2 liter vízbe, majd tegyük bele a cukrot, fehérborsot, margarint, citromlevet és forraljuk fel
Daraboljuk bele a megtisztított spárgát és főzzük kb. 15 percig.
Egy kicsit hagyjuk kihülni, majd botmixerrel pürésítsük és utána szűrjük át szitán vagy finomszűrőn.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a mandulát, a cayenne borsot, öntsük bele a bort és keverjük össze mártássá. Hagyjuk kihülni és hideg sültekhez kínáljuk.