Spárga omlett sajtos hollandi mártással
Spárga omlett sajtos hollandi mártással
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • zöldspárga - 500 gramm
  • Gouda vagy más kemény sajt - 50 gramm
  • cukor az ÍzesÍtéshez - 1 csipetnyi
  • tojás - 4 darab
  • növényi olaj - 2 evőkanál
  • paradicsom - 1 darab
  • vaj - 125 gramm
  • Knorr Hollandi mártás - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Tegyünk föl egy fazék vizet forrni. Tegyünk bele egy kis cukrot. Közben mossuk meg a spárgákat és vágjuk le a végüket. Ha kissé fásak, akkor hámozzuk le az alsó egyharmadukat. Reszeljük le a sajtot. Főzzük meg a spárgát néhány perc alatt a közben felforrt vízben. Enyhén verjük fel a tojásokat, sózzuk meg egy kicsit, majd a felét süssük meg egy serpenyőben egy kis olajon. Ne süssük túl, a teteje maradjon enyhén krémes. Tegyük félre, majd készítsük el a másik omlettet is.
  2. A paradicsom tetejét vágjuk be, majd dobjuk őket 20 másodpercre lobogó, forró vízbe. Ezután húzzuk le a héját. Vágjuk negyedbe, vágjuk ki a magjukat, majd kockázzuk föl a húsát.
  3. Keverjük össze a Knorr-tasak tartalmát 125 ml hideg vízzel. Hozzuk lassan forrásba, állandóan kevergetve. Adjuk hozzá a vajat és a sajtot. Keverjük szép simára, végül adjuk hozzá a paradicsom kockákat is. Tegyünk spárgát az omlettekre, majd öntsük le őket a szósszal. Tálaljuk azonnal.