Spanyol sertéshúsos, kolbászos bab
Spanyol sertéshúsos, kolbászos bab
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • olívaolaj - 40 milliliter
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • sertéshús - 25 dekagramm
  • kolbász - 6 szelet
  • paradicsomsűrítmény - 200 milliliter
  • fehérbab - 400 gramm

Elkészítés:

  1. A babot áztassuk be egy éjszakára, majd lassú tűzön főzzük a vízben, amelyben ázott, a Knorr kockával együtt. Ha megfőtt, szűrjük át.
  2. A húst tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk kockára és pirítsuk meg az olívaolajon. A megtisztított hagymát, fokhagymát vágjuk apróra, és adjuk a húshoz.
  3. Ezután adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt, a felszeletelt kolbászt és a babot.
  4. Fedő alatt a hús puhulásáig pároljuk.