Spanyol kolbászos, zöldséges leves
Spanyol kolbászos, zöldséges leves
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1.5 liter
  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olaj - 2 evőkanál
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • burgonya - 2 darab
  • aprított fokhagyma gerezd - 2 darab
  • sertés oldalas - 400 gramm
  • cukkini - 200 gramm
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • római kömény - 1 evőkanál
  • konzerv paradicsom - 1 darab
  • csípős paprika - 1 teáskanál
  • konzerv vörösbab - 200 gramm
  • őrölt koriander - 1 evőkanál
  • chorizo kolbász felkarikázva - 200 gramm

Elkészítés:

  1. Egy lábosban pirítsuk meg az oldalast egy kis olajon.
  2. Adjuk hozzá a chorizo kolbászt és az oldalassal együtt süssük pár percet. Vágjuk fel félkarikákra a sárgarépát, kockázzuk fel a hagymát és paprikát, majd adjuk mindhármat a húsokhoz.
  3. Az egészet süssük pár percig. Adjuk hozzá a fűszereket (erős paprikát, fokhagymát, köményt, koriandert) és a konzerv paradicsomot.
  4. Öntsük le 1,5 liter hideg vízzel. Kockázzuk fel a megpucolt burgonyát, majd adjuk hozzá a leveshez, a babbal és a Marhahúsleves-kockákkal együtt. Főzzük kb. 40 percig.
  5. Vágjuk félkarikákra a cukkinit, adjuk a leveshez a leöblített konzerv vörösbabbal és főzzük még 5 percet. A kész levest szükség esetén sózzuk és borsozzuk. Tálaljuk aprított petrezselyemzölddel. Azok, akik keresik az eredeti, új ízeket, javasoljuk, hogy próbálják ki fokhagymás, sült paprikás,sáfrányos majonézzel is a levest.