víz | 1.5 liter |
---|---|
sárgarépa | 2 darab |
vöröshagyma | 2 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
olaj | 2 evőkanál |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 2 darab |
burgonya | 2 darab |
aprított fokhagyma gerezd | 2 darab |
sertés oldalas | 400 gramm |
cukkini | 200 gramm |
piros kaliforniai paprika | 1 darab |
római kömény | 1 evőkanál |
konzerv paradicsom | 1 darab |
csípős paprika | 1 teáskanál |
konzerv vörösbab | 200 gramm |
őrölt koriander | 1 evőkanál |
chorizo kolbász felkarikázva | 200 gramm |
Spanyol kolbászos, zöldséges leves a Levesek kategóriában
Adjuk hozzá a chorizo kolbászt és az oldalassal együtt süssük pár percet. Vágjuk fel félkarikákra a sárgarépát, kockázzuk fel a hagymát és paprikát, majd adjuk mindhármat a húsokhoz.
Az egészet süssük pár percig. Adjuk hozzá a fűszereket (erős paprikát, fokhagymát, köményt, koriandert) és a konzerv paradicsomot.
Öntsük le 1,5 liter hideg vízzel. Kockázzuk fel a megpucolt burgonyát, majd adjuk hozzá a leveshez, a babbal és a Marhahúsleves-kockákkal együtt. Főzzük kb. 40 percig.
Vágjuk félkarikákra a cukkinit, adjuk a leveshez a leöblített konzerv vörösbabbal és főzzük még 5 percet. A kész levest szükség esetén sózzuk és borsozzuk.
Tálaljuk aprított petrezselyemzölddel. Azok, akik keresik az eredeti, új ízeket, javasoljuk, hogy próbálják ki fokhagymás, sült paprikás,sáfrányos majonézzel is a levest.