Spanyol húsgolyók
Spanyol húsgolyók
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • paradicsompüré - 100 milliliter
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • száraz fehérbor - 50 milliliter
  • őrölt római kömény - 1 teáskanál
  • sovány darált marhahús - 600 gramm
  • kukorica liszt - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Verjük föl a tojást. Vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát és a petrezselyem zöldet. Keverjük össze a darált húst a tojással, petrezselyem zölddel, római köménnyel és a fokhagymával. Adjuk hozzá a kukorica lisztet, ízesítsük sóval, borssal. Gyúrjunk belőle húsgolyókat. Enyhén forgassuk át lisztben.
  2. Pirítsuk le a húsgolyókat 2 evőkanál olíva olajon. Adjuk hozzá a hagymát és a bort. Majd a paradicsom pürét és pároljuk 5 percig. Ezután adjunk hozzá 250 ml vizet és a marhahúsleves kockát.
  3. Pároljuk 5 percig. Majd tálaljuk a húsgolyókat frissen vágott petrezselyem zölddel , rizzsel, vagy burgonyával.