Feltöltve:

Spanyol húsgolyók

timer 20
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 4

Hozzávalók

petrezselyem zöld1 csokor
vöröshagyma1 darab
tojás1 darab
paradicsompüré100 milliliter
Knorr Marhahúsleves-kocka1 darab
száraz fehérbor50 milliliter
őrölt római kömény1 teáskanál
sovány darált marhahús600 gramm
kukorica liszt1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Verjük föl a tojást. Vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát és a petrezselyem zöldet. Keverjük össze a darált húst a tojással, petrezselyem zölddel, római köménnyel és a fokhagymával. Adjuk hozzá a kukorica lisztet, ízesítsük sóval, borssal. Gyúrjunk belőle húsgolyókat. Enyhén forgassuk át lisztben.

  2. 2. lépés

    Pirítsuk le a húsgolyókat 2 evőkanál olíva olajon. Adjuk hozzá a hagymát és a bort. Majd a paradicsom pürét és pároljuk 5 percig. Ezután adjunk hozzá 250 ml vizet és a marhahúsleves kockát.

  3. 3. lépés

    Pároljuk 5 percig. Majd tálaljuk a húsgolyókat frissen vágott petrezselyem zölddel , rizzsel, vagy burgonyával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek