Spanyol halleves kolbásszal és csicseriborsóval
Spanyol halleves kolbásszal és csicseriborsóval
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 2 csokor
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • hagyma - 1 darab
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • Chorizo kolbász - 10 dekagramm
  • paradicsom konzerv - 1 darab
  • Knorr Halászlékocka - 4 darab
  • tőkehal filé - 40 dekagramm
  • őrölt római kömény - 1 teáskanál
  • csicseriborsó konzerv - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tőkehalat olvasszuk ki, amennyiben fagyasztottat használunk. Nézzük át, hogy az esetlegesen benne maradt szálkákat kihúzhassuk. Vágjuk pár centis darabokra és sózzuk be alaposan. Tegyük félre kb. fél órát.
  2. A kaliforniai paprikát süssük meg a sütőben kb. 20 perc alatt. Majd tegyük egy tálba, fedjük le folpackkal és 15-20 perc után lehúzhatjuk a héját és kimagozhatjuk. Vágjuk csíkokra.
  3. Közben aprítsuk föl a hagymát és a fokhagymát és egy kevés olíva olajon pirítsuk meg őket. Adjuk hozzá a karikákra vágott kolbászt. Pirítsuk további pár percig.
  4. Öntsük föl a paradicsom konzervvel és bő másfél liter vízzel. Adjuk hozzá a halászlé kockákat.
  5. A csicseriborsó konzervet szűrjük le és jól öblítsük le. Adjuk a leveshez, a római köménnyel együtt, hozzuk forrásba és főzzük kb. 20 percig.
  6. A végén adjuk hozzá a haldarabokat és főzzük készre 3-4 perc alatt.
  7. Tálaláskor tegyük hozzá a sült paprika csíkokat és ízesítsük frissen őrölt fekete borssal és sok-sok frissen vágott petrezselyem zölddel.