Feltöltve:

Spanyol halleves kolbásszal és csicseriborsóval

timer 50
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

petrezselyem zöld2 csokor
olíva olaj2 evőkanál
hagyma1 darab
piros kaliforniai paprika1 darab
Chorizo kolbász10 dekagramm
paradicsom konzerv1 darab
Knorr Halászlékocka4 darab
tőkehal filé40 dekagramm
őrölt római kömény1 teáskanál
csicseriborsó konzerv1 darab

Spanyol halleves kolbásszal és csicseriborsóval a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tőkehalat olvasszuk ki, amennyiben fagyasztottat használunk. Nézzük át, hogy az esetlegesen benne maradt szálkákat kihúzhassuk. Vágjuk pár centis darabokra és sózzuk be alaposan. Tegyük félre kb. fél órát.

2. lépés

A kaliforniai paprikát süssük meg a sütőben kb. 20 perc alatt. Majd tegyük egy tálba, fedjük le folpackkal és 15-20 perc után lehúzhatjuk a héját és kimagozhatjuk. Vágjuk csíkokra.

3. lépés

Közben aprítsuk föl a hagymát és a fokhagymát és egy kevés olíva olajon pirítsuk meg őket. Adjuk hozzá a karikákra vágott kolbászt. Pirítsuk további pár percig.

4. lépés

Öntsük föl a paradicsom konzervvel és bő másfél liter vízzel. Adjuk hozzá a halászlé kockákat.

5. lépés

A csicseriborsó konzervet szűrjük le és jól öblítsük le. Adjuk a leveshez, a római köménnyel együtt, hozzuk forrásba és főzzük kb. 20 percig.

6. lépés

A végén adjuk hozzá a haldarabokat és főzzük készre 3-4 perc alatt.

7. lépés

Tálaláskor tegyük hozzá a sült paprika csíkokat és ízesítsük frissen őrölt fekete borssal és sok-sok frissen vágott petrezselyem zölddel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 6
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem