Spanyol csirkecomb naranccsal
Spanyol csirkecomb naranccsal
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • narancs - 1 darab
  • narancslé - 0.5 liter
  • lilahagyma - 2 darab
  • fekete olajbogyó - 50 gramm
  • piros paprika - 2 darab
  • csirkecomb - 4 darab
  • cayenne bors - 1 teáskanál
  • friss bazsalikom levelei - 0.5 csokor
  • konzerv hámozott paradicsom - 240 gramm
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat szórjuk meg bőségesen a Sült csirke fűszerkeverékkel és hagyjuk pihenni 20 percig. Ezután süssük aranybarnára mindkét oldalát és tegyük át egy hőálló tálba.
  2. A narancsot vágjuk fel nyolcad részekre, meghagyva a héját, majd tegyük a húsok köré. Süssük előmelegített sütőben 40 percig 180 fokon.
  3. Közben készítsük el a szószt: a hagymát és paprikát vágjuk csíkokra, a fokhagymát reszeljük le, majd adjuk mindhármat a csirke pirítása után maradt olíva olajhoz. Folyamatosan keverve pirítsuk kb. 5 percig.
  4. Adjuk hozzá az összedarabolt konzerv paradicsomot, olajbogyót, bazsalikomot, cayenne borsot és narancslevet. Főzzük még pár percig.
  5. Adjuk hozzá a megsült csirkéhez. Fedjük le és pároljuk kb. 15 percig. Tálaljuk rizzsel.