fokhagymagerezd | 2 darab |
---|---|
olíva olaj | 2 evőkanál |
narancs | 1 darab |
narancslé | 0.5 liter |
lilahagyma | 2 darab |
fekete olajbogyó | 50 gramm |
piros paprika | 2 darab |
csirkecomb | 4 darab |
cayenne bors | 1 teáskanál |
friss bazsalikom levelei | 0.5 csokor |
konzerv hámozott paradicsom | 240 gramm |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke | 1 csomag |
Spanyol csirkecomb naranccsal a Főételek kategóriában
A csirkecombokat szórjuk meg bőségesen a Sült csirke fűszerkeverékkel és hagyjuk pihenni 20 percig. Ezután süssük aranybarnára mindkét oldalát és tegyük át egy hőálló tálba.
A narancsot vágjuk fel nyolcad részekre, meghagyva a héját, majd tegyük a húsok köré. Süssük előmelegített sütőben 40 percig 180 fokon.
Közben készítsük el a szószt: a hagymát és paprikát vágjuk csíkokra, a fokhagymát reszeljük le, majd adjuk mindhármat a csirke pirítása után maradt olíva olajhoz. Folyamatosan keverve pirítsuk kb. 5 percig.
Adjuk hozzá az összedarabolt konzerv paradicsomot, olajbogyót, bazsalikomot, cayenne borsot és narancslevet. Főzzük még pár percig.
Adjuk hozzá a megsült csirkéhez. Fedjük le és pároljuk kb. 15 percig. Tálaljuk rizzsel.